Hlavné jedláRecepty

Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy – recept

Tieto chutné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy majú šťavnaté mäso a chrumkavú kôrku. Tento rýchly recept na kuracie mäso, ktoré je pripravené za menej ako 30 minút, si zamilujete.

Suroviny

  • 4 kuracie stehná bez kože a kostí
  • 2 lyžičky extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička údenej papriky
  • ¾ lyžičky cesnakového prášku
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  1. Predhrejte fritézu na 200 °C.
  2. Kuracie stehná umyte, osušte papierovou utierkou a kožu potrite olivovým olejom.
  3. V miske zmiešajte údenú papriku, cesnakový prášok, soľ a korenie.
  4. Rovnomerne posypte stehná 1/2 zmesi korenia. Stehná otočte a rovnomerne posypte zvyšným korením. Stehná uložte do koša fritézy kožou nahor v jednej vrstve.
  5. Vo vyhriatej fritéze pečte, kým stehná nezhnednú a šťava nevyteká, približne 18 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang