Tento recept na lososa s javorovým syrupom ako z reštaurácie je tak dobrý, ako sa len dá. Navyše sa ľahko pripravuje z jednoduchých ingrediencií, ktoré s istotou máte po ruke.
Ako pripraviť lososa?
Celý recept krok za krokom nájdete nižšie, ale tu je stručný prehľad toho, s čím rátať pred tým ako budete pripravovať lososa s javorovým syrupom:
- Pripravte marinádu a nakrájajte lososa na filety.
- Marinujte v chladničke aspoň 30 minút.
- Pečieme vo vyhriatej rúre, kým sa ryba ľahko krája.
Ako uskladniť lososa?
Vychladnutého lososa skladujte v plytkej vzduchotesnej nádobe v chladničke do dvoch dní. Rybu (zakrytú fóliou) zohrievajte v rúre nastavenej na 175 °C približne 15 minút.
Ingrediencie
- 60 ml javorového sirupu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 strúčik cesnaku, mletý
- ¼ lyžičky cesnakovej soli
- ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
- 450 g lososa
Postup
- V malej miske zmiešajte javorový sirup, sójovú omáčku, cesnak, cesnakovú soľ a korenie.
- Lososa nakrájajte na 4 rovnako veľké filety, vložte ich do plytkej sklenenej zapekacej misy a potrite zmesou javorového sirupu.
- Misu prikryte a lososa marinujte v chladničke 30 minút, pričom ho raz otočte.
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Misu na pečenie vložte do vyhriatej rúry a lososa pečte odkrytého, kým sa mäso ľahko oddeľuje vidličkou, približne 20 minút.