Recepty

Recept na lososa s javorovým syrupom

Tento recept na lososa s javorovým syrupom ako z reštaurácie je tak dobrý, ako sa len dá. Navyše sa ľahko pripravuje z jednoduchých ingrediencií, ktoré s istotou máte po ruke.

Ako pripraviť lososa?

Celý recept krok za krokom nájdete nižšie, ale tu je stručný prehľad toho, s čím rátať pred tým ako budete pripravovať lososa s javorovým syrupom:

  1. Pripravte marinádu a nakrájajte lososa na filety.
  2. Marinujte v chladničke aspoň 30 minút.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre, kým sa ryba ľahko krája.

Ako uskladniť lososa?

Vychladnutého lososa skladujte v plytkej vzduchotesnej nádobe v chladničke do dvoch dní. Rybu (zakrytú fóliou) zohrievajte v rúre nastavenej na 175 °C približne 15 minút.

Ingrediencie

  • 60 ml javorového sirupu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 strúčik cesnaku, mletý
  • ¼ lyžičky cesnakovej soli
  • ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 450 g lososa

Postup

  1. V malej miske zmiešajte javorový sirup, sójovú omáčku, cesnak, cesnakovú soľ a korenie.
  2. Lososa nakrájajte na 4 rovnako veľké filety, vložte ich do plytkej sklenenej zapekacej misy a potrite zmesou javorového sirupu.
  3. Misu prikryte a lososa marinujte v chladničke 30 minút, pričom ho raz otočte.
  4. Predhrejte rúru na 200 °C.
  5. Misu na pečenie vložte do vyhriatej rúry a lososa pečte odkrytého, kým sa mäso ľahko oddeľuje vidličkou, približne 20 minút.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang