Hlavné jedláRecepty

Recept na najlepšiu marinádu na steaky

Táto marináda sa skvele hodí ku grilovaným steakom, ale je vhodná aj keď steaky pečiete doma na panvici.

Suroviny

  • ½ šálky olivového oleja
  • ⅓ šálky sójovej omáčky
  • ⅓ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • ¼ šálky worcestrovej omáčky
  • 3 lyžice sušenej bazalky
  • 1 a ½ lyžice cesnakového prášku
  • 1 a ½ lyžice sušeného petržlenu
  • 1 lyžička mletého bieleho korenia
  • ¼ lyžičky štipľavej paprikovej omáčky (voliteľné)

Postup

  1. Olivový olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, worcestrovú omáčku, bazalku, cesnakový prášok, petržlenovú vňať, biele korenie, mletý cesnak a omáčku z feferónky dajte do mixéra.
  2. Mixujte pri vysokých otáčkach, kým sa dôkladne nespoja, približne 30 sekúnd.
  3. Vložte marinádu do uzatvárateľného plastového vrecka. Pridajte steak, obaľte ho marinádou, vytlačte prebytočný vzduch a vrecko uzavrite.
  4. Marinujte v chladničke až 8 hodín.
  5. Steak vyberte z marinády, pečte na panvici alebo ugrilujte na požadovanú prepečenosť.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang