Jahňacie mäso

Jahňacie mäso pochádza z mladých oviec, zvyčajne mladších ako 6 mesiacov. Tento druh mäsa je veľmi jemný a takmer bez tuku, ale sú ľudia, ktorí jahňacie mäso nejedia kvôli jeho špecifickej aróme.

Jahňacie mäso je špecifické pre Balkán, Indiu a Blízky východ.

Z jahňacieho mäsa sa dá pripraviť veľa chutných receptov. Jahňací rezeň v marináde je vynikajúci na grilovanie, zatiaľ čo jahňacie rebrá sú veľmi jednoduché na prípravu. Z jahňacieho mäsa sa dá pripraviť aj chutný guláš alebo sekaná. V neposlednom rade sa z mäsa dajú pripraviť steaky alebo rôzne iné jedlá.

Další kategorie

Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang