Mäso
Mäso neodmysliteľne patrí k rôznym omáčkam, cestovinám, niektorým druhom šalátov alebo ku grilovaniu.
Hydinové mäso patrí k najobľúbenejším vďaka nízkemu obsahu tuku, diétnosti, ktorú môže ponúknuť najmä morčacie alebo kuracie mäso. Kačacie alebo husacie mäso je naopak tučnejšie, ale má výraznejšiu chuť a výborne chutí práve pečené v rúre s knedľou a kapustou.
Hovädzie mäso je veľmi obľúbené na omáčky a grilovanie a možno z neho pripraviť veľmi silný hovädzí vývar, ktorý je skvelým základom pre sviečkovú, paradajkovú alebo kôprovú omáčku.
Z bravčového mäsa sa dá napríklad pripraviť skvelá bolonská omáčka na špagety, hamburgery s rôznymi dipmi alebo bravčová panenka je skvelou voľbou na grilovanie.
Veľmi špecifickým druhom mäsa je aj jahňacie alebo baranie mäso, ktoré nie každý má rád kvôli jeho špecifickej chuti.
Další kategorie
Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.