Recepty

Mini pizza snehuliaci

Nakrájané olivy a paprikové nosy dodajú pizzám usmievavú tvár, zatiaľ čo krémová ricotta a čerstvý cesnak doplnia ich chuť. Pripravte ich vašej rodine ako zábavnú a slávnostnú večeru počas všedného dňa alebo ako jedlo v období vianoc, ktoré vaši hostia určite ocenia.

Ingrediencie

  • 150 g syra ricotta
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 1/2 lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu a 4 celé vetvičky
  • 1/4 až 1/2 lyžičky červených čili semiačok
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • Soľ
  • 500 g pizzového cesta kúpeného v obchode, izbovej teploty
  • hladká múka na posypanie
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 250 g nastrúhanej čerstvej mozzarelly
  • 1 konzervovaná pečená paprika
  • 40 plátkov čiernych olív bez kôstok (10 plátkov na 1 pizzu)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 220 °C a predhrejte si plech na pizzu alebo plech na pečenie.
  2. V stredne veľkej miske zmiešajte ricottu, parmezán, nasekaný rozmarín, červené chilli vločky a cesnak; ochuťte 1/2 čajovej lyžičky soli a odložte bokom.
  3. Cesto na pizzu rozdeľte na 4 rovnaké časti.
  4. Každú časť rozdeľte na ďalšie dve časti, jeden širší a druhý užší (telo a hlava). Na jemne pomúčenej ploche rozvaľkajte každú guľôčku cesta na hrúbku 0,5 cm.
  5. Ak je guľôčka cesta pri vaľkaní príliš tuhá, prikryte ju potravinovou fóliou a nechajte ju odpočívať, kým budete pracovať na ostatných guľôčkach cesta. Po 4 alebo 5 minútach bude mäkkšia a ľahšie sa bude vaľkať.
  6. Dva plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie. Na každý kus papiera položte dve veľké kolieska cesta a ku každému veľkému koliesku priložte menšie koliesko cesta, aby vznikly hlavy.
  7. Cesto potrieme olivovým olejom a prepichneme vidličkou, aby sa nevytvorili bubliny, potom pečieme, kým kôrka nezačne hnednúť a nie je takmer úplne prepečená, 10 až 12 minút.
  8. Vyberte pizzu z rúry a na vrch snehuliakov rozotrite zmes ricotty, pričom nechajte 0,5 cm okraj, a potom ich posypte natrhanou mozzarellou. Papriku nakrájajte na štyri podlhovasté trojuholníky, ktoré vytvoria nosy.
  9. Každý z nich položte na tvár snehuliaka. Na každú tvár použite 2 plátky olív na oči, 5 plátkov olív na úsmev a 3 plátky olív na gombíky.
  10. Posuňte pizzu na rozpálený alebo plech a pokračujte v pečení, kým sa syr nerozpustí, približne ešte 3 minúty. Preneste na dosku na krájanie.
  11. Za pravú ruku každého snehuliaka položte vetvičku rozmarínu, ktorá vytvorí metlu. Opakujte s ostatnými snehuliakmi. Podávajte ešte horúce.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang