DezertyRecepty

Recept na mrkvovú tortu

Mrkvová torta, ktorá je šťavnatá, ľahká, nadýchaná a poliata bohatou mliečnou polevou. Bude chutiť každému.

Ingrediencie

Cesto:

  • 2 šálky bieleho cukru
  • 1 a ¼ šálky rastlinného oleja
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • ½ lyžičky soli
  • 3 šálky strúhanej mrkvy
  • 1 šálka nasekaných pekanových orechov

Poleva:

  • ½ šálky zmäknutého masla
  • 250 g zmäknutého smotanového syra/tvarohu/mascarpone
  • 4 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 šálka nasekaných pekanových orechov

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Vymastite formu a vysypte múkou.
  2. Cukor, olej, vajcia a 2 lyžičky vanilky spolu vyšľahajte vo veľkej mise elektrickým mixérom, kým sa dobre nespoja. Primiešajte múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  3. Vmiešajte mrkvu. Vložte pekanové orechy. Nalejte do pripravenej formy.
  4. Pečte vo vyhriatej rúre, kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá, približne 40 minút. Nechajte 10 minút vychladnúť, potom ho vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  5. Na prípravu polevy: Vyšľahajte maslo, smotanový syr, práškový cukor a 1 lyžičku vanilky vo veľkej mise elektrickým mixérom do hladkej a krémovej konzistencie.
  6. Vmiešajte nasekané pekanové orechy. Vychladnutý koláč potrieme polevou.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang