Recepty

Recept na omáčku z výpeku z pečenia

Dokonalé chute a jednoduchá metóda? Ideálna kombinácia.

Ingrediencie

  • 250 ml červeného vína
  • 500 ml hovädzieho, kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 5 až 6 zrniek čierneho korenia

Na zápražku:

  • 2 lyžice hladkej múky
  • 30 g rozpusteného masla

Postup

  1. Vyberte pečené mäso z pekáča a odlejte z neho všetok tuk.
  2. Postavte ho na silný oheň (v prípade potreby použite 2 horáky) a prilejte víno a vývar, aby sa panvica odmastila, pričom všetky kúsky prilepené na dne panvice zoškrabte drevenou lyžicou alebo špachtľou.
  3. Po rozpustení pevných častíc prelejte tekutinu do hrnca a pridajte bobkový list a zrnká korenia. Redukujte 5 minút na silnom ohni alebo kým sa nezredukuje na 1/3.
  4. V tomto momente máte v podstate omáčku, ktorá sa môže podávať ako omáčka k pečenému mäsu.

Postup zápražky:

  1. V malom hrnci na miernom ohni roztopte maslo. Vmiešajte múku a za stáleho miešania varte pastu 2 minúty, aby sa nepripálila.
  2. Keďže všetky omáčky zahustené škrobom po vychladnutí stuhnú, je dobré pripraviť omáčku trochu redšiu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang