Plnené linecké tyčinky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 300g hladkej múky,
  • 100g práškového cukru,
  • 2 ČL vanilínového cukru,
  • 200g rastlinného tuku (Hera),
  • 2 žĺtky.

Plnka:

  • 3 vajcia,
  • 150g práškového cukru,
  • 2 PL kakaa,
  • 150g masla.

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva.

Postup prípravy:

Múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme na malé kúsky pokrájaný studený tuk, žĺtky a spracujeme na hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na dve hodiny odpočinúť.

Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a povykrajujeme tyčinky. Uložíme ich na suchý plech a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C.

Plnka: Nad parou šľaháme vajcia s cukrom a kakaom, kým masa nezhustne. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a postupne pridávame kakaovú masu. Vymiešame dohladka.

Vychladnuté tyčinky spojíme plnkou a ozdobíme čokoládovou polevou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty