Potrebné prísady:
Cesto:
- 2 väčšie PL medu
- 450 g hladkej múky
- 130 g práškového cukru
- 80 g masla
- 2 vajcia
- 1 ČL medovníkového korenia
- 1 ČL sódy bikarbóny
Plnka:
- 1 PL medu
- 250 g rozmrvených piškót
- 1PL mletých orechov
- 3 PL ríbezľového lekváru
- 3 PL rumu
- 1 PL kakaa
Na ozdobu:
- čokoládová poleva
Postup prípravy:
Cesto: Z ingrediencií vymiesime cesto, ktoré necháme aspoň tri hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na vymastený plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry.
Plnka: Všetky suroviny spolu vymiešame. Ak je plnka hustá, pridáme vodu podľa potreby.
Upečené srdiečka potrieme plnkou a zlepujeme po dve. Namáčame ich v čokoládovej poleve a môžeme dozdobiť farebnou ryžou.