Potrebné prísady:
Cesto:
- 2 väčšie PL medu,
- 450g hladkej múky,
- 130g práškového cukru,
- 80g masla,
- 2 vajcia,
- 1 ČL medovníkového korenia,
- 1 ČL sódy bikarbóny.
Plnka:
- 1 PL medu,
- 250g rozmrvených piškót,
- 1PL mletých orechov,
- 3 PL ríbezľového lekváru,
- 3 PL rumu,
- 1 PL kakaa.
Na ozdobu:
- čokoládová poleva.
Postup prípravy:
Cesto: Z ingrediencií vymiesime cesto, ktoré necháme aspoň tri hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na vymastený plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry.
Plnka: Všetky suroviny spolu vymiešame. Ak je plnka hustá, pridáme vodu podľa potreby.
Upečené srdiečka potrieme plnkou a zlepujeme po dve. Namáčame ich v čokoládovej poleve a môžeme dozdobiť farebnou ryžou.