Plnené medové srdiečka – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 2 väčšie PL medu,
  • 450g hladkej múky,
  • 130g práškového cukru,
  • 80g masla,
  • 2 vajcia,
  • 1 ČL medovníkového korenia,
  • 1 ČL sódy bikarbóny.

Plnka:

  • 1 PL medu,
  • 250g rozmrvených piškót,
  • 1PL mletých orechov,
  • 3 PL ríbezľového lekváru,
  • 3 PL rumu,
  • 1 PL kakaa.

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva.

Postup prípravy:

Cesto: Z ingrediencií vymiesime cesto, ktoré necháme aspoň tri hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na vymastený plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry.

Plnka: Všetky suroviny spolu vymiešame. Ak je plnka hustá, pridáme vodu podľa potreby.

Upečené srdiečka potrieme plnkou a zlepujeme po dve. Namáčame ich v čokoládovej poleve a môžeme dozdobiť farebnou ryžou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty