Hlavné jedláRecepty

Recept na plnené papriky

Klasika – papriky plnené mletým mäsom a ryžou poliate ochutenou paradajkovou omáčkou.

Ingrediencie

  • 1 šálka studenej vody
  • ½ šálky bielej ryže
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 6 stredne veľkých paprík
  • 450 g paradajkovej omáčky
  • 1 lyžica worcestrovej omáčky
  • ¼ lyžičky cesnakového prášku
  • ¼ lyžičky cibuľového prášku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička talianskeho korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. V zakrytom hrnci priveďte vodu a ryžu do varu. Znížte teplotu na minimum a varte, kým ryža nezmäkne, približne 20 minút.
  2. Medzitým rozohrejte olej na panvici na strednom ohni. Pridajte mleté hovädzie mäso a varte, kým sa rovnomerne neopečie a nezmenší sa, 7 až 9 minút.
  3. Papriky vydlabeme, odstránime z nich stonky, semená a žilky a vyhodíme ich. V prípade potreby nakrájajte spodnú časť papriky, aby stála rovno.
  4. Papriky poukladajte do zapekacej misy vydlabanými stranami smerom nahor.
  5. Pripravte náplň zmiešaním uvareného hovädzieho mäsa, uvarenej ryže, 1/2 paradajkovej omáčky, worcestrovej omáčky, cesnakového prášku, cibuľového prášku, soli a korenia. Do každej vydlabanej papriky dajte rovnaké množstvo náplne.
  6. Zvyšnú paradajkovú omáčku a talianske korenie zmiešajte v miske a nalejte na plnené papriky.
  7. Pečte v predhriatej rúre, každých 15 minút podlejte omáčkou, kým papriky nezmäknú, približne 1 hodinu.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang