Hlavné jedláRecepty

Recept na plnené pečené zemiaky

Tieto zemiaky chutia výborne, môžete si ich dať samostatne alebo ako prílohu. Rovnako chutné sú aj ohriate na druhý deň.

Suroviny

  • 4 veľké zemiaky
  • 8 plátkov slaniny
  • 1 šálka kyslej smotany
  • ½ šálky mlieka
  • 4 lyžice masla
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 pohár rozdrobeného syra Cheddar
  • 8 zelených cibúľ

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Umyté zemiaky v šupke pečte vo vyhriatej rúre, kým nezmäknú, približne 1 hodinu, v závislosti od veľkosti zemiakov.
  3. Zemiaky odložte, kým nevychladnú natoľko, aby sa s nimi dalo manipulovať.
  4. Medzitým vložte slaninu do panvice. Pečte na stredne silnom ohni, kým rovnomerne nezhnedne.
  5. Zemiaky pozdĺžne prekrojte na polovicu a dužinu vydlabte do veľkej misy.
  6. K zemiakom pridajte kyslú smotanu, mlieko, maslo, soľ, korenie, 1/2 pohára syra a 1/2 zelenej cibuľky.
  7. Premiešajte ručným mixérom, kým sa zmes dobre nezmieša a nezíska krémovú konzistenciu.
  8. Lyžicou dajte zmes do zemiakov; na každú dajte zvyšný syr, zelenú cibuľku a slaninu.
  9. Vráťte zemiaky do vyhriatej rúry a pečte, kým sa syr nerozpustí, približne 15 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang