Hlavné jedláRecepty

Recept na plnené šampiňóny

Tieto plnené šampiňóny sú celkom jednoduché na prípravu a chutia rovnako dobre ako tie z reštaurácie.

Suroviny

  • 12 celých čerstvých šampiňónov
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 lyžica mletého cesnaku
  • 1 balenie smotanového syra
  • ¼ šálky strúhaného parmezánu
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • ¼ lyžičky cibuľového prášku
  • ¼ lyžičky mletého kajenského korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Plech na pečenie potrite olejom.
  2. Očistite huby vlhkou papierovou utierkou a opatrne odlomte stopky. Stonky nakrájajte na veľmi jemno, tvrdé konce stoniek odstráňte.
  3. Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte cesnak a nakrájané stonky húb; smažte, kým sa neodparí všetka vlhkosť, pričom dávajte pozor, aby sa cesnak nespálil. Odstavte, aby vychladli.
  4. Vmiešajte smotanový syr, parmezán, čierne korenie, cibuľový prášok a kajenské korenie. Zmes bude veľmi hustá, lyžičkou naplňte každý klobúčik huby veľkým množstvom plnky.
  5. Klobúčiky šampiňónov poukladajte na pripravený plech.
  6. Pečte v predhriatej rúre, približne 20 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang