Hlavné jedláRecepty

Recept na plnené šampiňóny

Plnené šampiňóny sú výbornou prílohou k mäsu aj samostatnou pochúťkou.

Suroviny

  • 120 g strúhanky
  • 150 g strúhaného syra Pecorino Romano (možno nahradiť iným)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica čerstvej mäty
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 80 ml extra panenského olivového oleja
  • 28 veľkých bielych šampiňónov zbavených stopiek

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. V stredne veľkej miske zmiešajte strúhanku, syr, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, mätu, soľ, korenie (podľa chuti) a dve lyžice olivového oleja.
  3. Plech na pečenie pokvapkajte asi jednou lyžicou olivového oleja. Do jamiek šampiňónov dajte lyžicou plnku a ukladajte ich na plech dutinou nahor.
  4. Náplň v každej hube pokvapkajte zvyšným olejom.
  5. Pečte približne 25 minút, kým huby nezmäknú a náplň nie je prehriata a na povrchu zlatistá.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang