
Tento recept na polievku minestrone je lahodnou verziou klasickej talianskej zeleninovej polievky. Možno ju podávať s chrumkavým chlebom a pripraviť si tak jednoduché vegetariánske jedlo.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 stredne veľké mrkvy nakrájané na kocky
- 2 zelerové stonky nakrájané na tenké plátky
- 1 lyžička morskej soli, plus viac podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie
- 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 plechovka nakrájaných paradajok
- 1 a 1/2 šálky bielej fazule, scedenej a prepláchnutej
- 1 šálka nakrájanej zelenej fazuľky
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 3/4 šálky malých cestovín
- ½ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- štipka chilli vločiek
- strúhaný parmezán, na podávanie
Postup
- Olej rozohrejte vo veľkom hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu, mrkvu, zeler, soľ a niekoľko štipiek čierneho korenia a za občasného miešania varte 8 minút, kým zelenina nezačne mäknúť.
- Pridajte cesnak, paradajky, fazuľu, zelené fazuľky, vývar, bobkový list, oregano a tymian. Prikryte a varte 20 minút.
- Vmiešajte cestoviny a nezakryté varte ďalších 10 minút, kým sa cestoviny neuvaria.
- Podľa chuti dochuťte a podávajte s petržlenovou vňaťou, vločkami chilli a parmezánom.