PolievkyReceptyVegan/Vegetarian

Recept na polievku minestrone

Tento recept na polievku minestrone je lahodnou verziou klasickej talianskej zeleninovej polievky. Možno ju podávať s chrumkavým chlebom a pripraviť si tak jednoduché vegetariánske jedlo.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná na kocky
  • 2 stredne veľké mrkvy nakrájané na kocky
  • 2 zelerové stonky nakrájané na tenké plátky
  • 1 lyžička morskej soli, plus viac podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok
  • 1 a 1/2 šálky bielej fazule, scedenej a prepláchnutej
  • 1 šálka nakrájanej zelenej fazuľky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 3/4 šálky malých cestovín
  • ½ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • štipka chilli vločiek
  • strúhaný parmezán, na podávanie

Postup

  1. Olej rozohrejte vo veľkom hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu, mrkvu, zeler, soľ a niekoľko štipiek čierneho korenia a za občasného miešania varte 8 minút, kým zelenina nezačne mäknúť.
  2. Pridajte cesnak, paradajky, fazuľu, zelené fazuľky, vývar, bobkový list, oregano a tymian. Prikryte a varte 20 minút.
  3. Vmiešajte cestoviny a nezakryté varte ďalších 10 minút, kým sa cestoviny neuvaria.
  4. Podľa chuti dochuťte a podávajte s petržlenovou vňaťou, vločkami chilli a parmezánom.

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang