Poľovnícka šípková omáčka – recept

Suroviny

  • 1/8 L červeného vína
  • 3 PL šípkového pretlaku
  • 3 PL rajčinového pretlaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • klinčeky
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1/8 L sladkej smotany
  • štipka mletej škorice
  • cukor (podľa chuti)

Postup

eseň je tu a s ňou aj šípky. Poďme si urobiť šípkovú omáčku, ktorú možno použiť najmä k divime. Šípky očistíme, uvaríme a vypasírujeme z nich šťavu. Do šťavy pridáme trocha cukru a varením šťavu zahustíme na pretlak.

Dáme do pohárov a zasterilizujeme. Víno prevaríme s klinčekami, pridáme šípkový pretlak, rajčinový pretlak a necháme na slabom ohni povariť. Potom osolíme, okoreníme, pridáme štipku škorice a osladíme podľa chuti. Omáčku zalejeme smotanou a ešte povaríme asi 5 minút.

Nakoniec hotovú omáčku dochutíme citrónovou šťavou.