Hlavné jedláRecepty

Recept na pomaly varený hovädzí paprikáš

Príprava tohto receptu je veľmi nenáročná, no na výsledok si musíte počkať približne 6 hodín, za tú chuť to ale rozhodne stojí.

Suroviny

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 900 g duseného hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 2 červené papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1/4 šálky nasekaného kôpru a/alebo petržlenovej vňate
  • vaječné rezance alebo zemiaky ako príloha

Postup

  1. Cibuľu nakrájajte na kolieska a rozložte na dno veľkého hrnca.
  2. Hovädzie mäso premiešajte s múkou, 1 lyžičkou soli a 1/4 lyžičkou korenia a položte na cibuľu.
  3. Na vrch pridajte nakrájanú papriku a pretlačený cesnak.
  4. Vývar, sladkú mletú papriku, paradajkový pretlak a rascu premiešajte a nalejte na hovädzie mäso.
  5. Prikryte a varte, kým mäso veľmi nezmäkne, buď na vysokej teplote 4 až 5 hodín, alebo na nízkej teplote 7 až 8 hodín.
  6. Odkryte a nechajte stáť aspoň 10 minút.
  7. Vmiešajte kyslú smotanu a kôpor a podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  8. Podávajte s vaječnými rezancami alebo zemiakmi.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang