Prívarok z červenej šošovice – recept

Potrebné prísady :

  • 200g červenej lúpanej šošovice,
  • 500ml vody,
  • olivový olej,
  • 1 stredná cibuľa,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 2 ks bobkového listu,
  • mleté čierne korenie,
  • mletá červená paprika,
  • soľ,
  • 200 ml kyslej smotany,
  • zemiakový škrob,
  • vinný ocot,
  • cukor,
  • párok.

Postup prípravy:

V rajnici na troche olivového oleja orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku dozlatista. Umytú šošovicu pridáme s 0,5 litrom vody do rajnice k cibuľke a varíme do polomäkka asi 10 minút. Pridáme soľ, bobkové listy, čierne mleté korenie, mletú papriku a lisovaný cesnak.

V miske rozmiešame kyslú smotanu s 1ČL (kopcovitou) kukuričného škrobu a trochou vody, pridáme k uvarenej šošovici. Za občasného miešania krátko varíme. Na koniec dochutíme 1ČL cukru a vinným octom podľa chuti. Podávame s restovaným párkom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty