Potrebné prísady :
- 200g červenej lúpanej šošovice,
- 500ml vody,
- olivový olej,
- 1 stredná cibuľa,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 2 ks bobkového listu,
- mleté čierne korenie,
- mletá červená paprika,
- soľ,
- 200 ml kyslej smotany,
- zemiakový škrob,
- vinný ocot,
- cukor,
- párok.
Postup prípravy:
V rajnici na troche olivového oleja orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku dozlatista. Umytú šošovicu pridáme s 0,5 litrom vody do rajnice k cibuľke a varíme do polomäkka asi 10 minút. Pridáme soľ, bobkové listy, čierne mleté korenie, mletú papriku a lisovaný cesnak.
V miske rozmiešame kyslú smotanu s 1ČL (kopcovitou) kukuričného škrobu a trochou vody, pridáme k uvarenej šošovici. Za občasného miešania krátko varíme. Na koniec dochutíme 1ČL cukru a vinným octom podľa chuti. Podávame s restovaným párkom.