Rovenšťanské žaby – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 500g polohrubej múky
  • 300ml mlieka
  • štipka soli
  • 30g masla
  • 30g droždia
  • 2g kryštálového cukru

Plnka:

  • 125g masla
  • 200g roztierateľného taveného syra
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 pikantná klobása
  • 1vajce na potretie
  • sezam na ozdobu

Postup prípravy:

Cesto: Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Ostatné prísady zmiešame, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny na teplom mieste odpočívať. Následne vyvaľkáme na hrúbku 1cm, povykrajujeme menšie kolieska, ktoré vytvarujeme do buchtičiek.

Necháme ich ešte chvíľu nakysnúť na plechu, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. 

Plnka: Mäkké maslo, tavený syr a pretlačený cesnak spolu vymiešame. Klobásu nakrájame na tenšie kolieska. Upečené buchtičky z časti priečne prekrojíme (nie úplne). Potrieme plnkou a vložíme koliesko klobásy.

Publikované
Kategorizované ako Recepty