Hlavné jedláRecepty

Recept na ružičkový kel obalený v slanine

Jemný ružičkový kel zabalený do slaniny s krémovou omáčkou z modrého syra je dokonalým keto jedlom.

Každú kus ružičkového kelu jednoducho obtočte plátkom slaniny a vložte do rúry, aby boli pekne chrumkavé. Za 45 minút si môžete tieto kúsky obalené slaninou máčať v pikantnom dipe z modrého syra.

Ingrediencie

Ružičkový kel:

  • 16 stredne veľkých ružičkových kelov
  • 16 plátkov slaniny, nie hrubých rezov
  • Čerstvo mleté čierne korenie

Omáčka:

  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 30 g syra s modrou plesňou
  • 60 ml kyslej smotany
  • 60 ml majonézy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

Postup

  1. Do stredu rúry umiestnite mriežku a rúru rozohrejte na 190°C. Vyložte plech na pečenie papierom alebo alobalom.
  2. Odrežte spodnú časť ružičkových kelov. Položte 1 plátok slaniny na pracovnú plochu. Na širší koniec slaniny položte 1 ružičkový kel a pevne ho zrolujte. Uložíme na plech. Opakujte so zvyšným ružičkovým kelom a plátkami slaniny.
  3. Pečte, kým slanina nezhnedne a ružičkový kel nezmäkne, 30 až 35 minút. Medzitým nadrobno nakrájajte strúčik cesnaku, vytlačte šťavu z citróna a oboje dajte do malej misky. Rozdrvte modrý syr a pridajte do misky. Vmiešajte kyslú smotanu, majonézu, kuchynskú soľ a čierne korenie.
  4. Pomocou kliešťov preložte ružičkový kel na dvojitú vrstvu papierových utierok, aby sa absorboval prebytočný tuk. Dochuťte čerstvo mletým čiernym korením a podávajte s omáčkou z modrého syra.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang