Hlavné jedláRecepty

Recept na šalát z grilovanej špargle a melóna

Špargľa je obľúbená chuťovka – v spojení s prosciuttom a melónom z nej pripravíte chutný šalát.

Ingrediencie

  • 60 g prosciutta
  • 500 g očistenej špargle
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja plus 2 polievkové lyžice
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 125 g mozzarelly nakrájanej na 2 cm kocky
  • žltý melón nakrájaný na kocky
  • 2 lyžice opražených píniových orieškov

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Plech na pečenie vyložíme papierom. Na pripravený plech poukladajte prosciutto v jednej vrstve. Pečieme 12 až 14 minút, kým nie je chrumkavé. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach. Nakrájajte prosciutto na malé kúsky.
  3. Položte panvicu na stredne silný oheň alebo predhrejte gril. V stredne veľkej miske zmiešajte špargľu a 2 lyžičky olivového oleja. Dochuťte soľou a korením. Grilujte 2 až 3 minúty z každej strany, kým nie je chrumkavá a zároveň mäkká.
  4. V miske zmiešajte citrónovú šťavu a 2 lyžice olivového oleja. Šľahajte, kým sa nespoja. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Pridajte melón a syr mozzarella a premiešajte, kým sa všetky prísady nespoja.
  5. Špargľu naaranžujte na tanier. Na špargľu uložte melón a syr. Vrch pokvapkajte zvyšnou zálievkou. Posypte prosciuttom a píniovými orieškami a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang