Hlavné jedláRecepty

Sendvič Reuben s domácim ruským dresingom – recept

Plátky ražného chleba s hovädzím mäsom, syrom, kyslou kapustou a domácim pikantným ruským dresingom.

Ingrediencie

Sendvič:

  • 250 g vareného hovädzieho mäsa
  • ½ lyžičky olivového oleja
  • 6 plátkov ražného chleba
  • 2 lyžice masla, izbová teplota
  • 1/2 šálky kyslej kapusty, scedenej
  • 6 plátkov syra

Ruský dresing:

  • 1/4 šálky majonézy
  • 1 a 1/2 lyžičky čili cesnakovej omáčky
  • 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 a ½ lyžičky chrenu
  • 1 strúčik cesnaku, mletý
  • ½ lyžičky worcestrovej omáčky
  • 1/2 lyžice cibule, jemne nastrúhanej
  • ⅛ lyžička papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V miske zmiešajte všetky ingrediencie na ruský dresing, odložte bokom.
  2. Na panvicu na strednom ohni dajte olej. Po zohriatí pridajte mäso a varte, kým sa nezačne zohrievať.
  3. Každý plátok chleba zľahka potrite maslom. Chlieb položte na tanier (maslom nadol).
  4. Na chlebíky dajte dresing, mäso, syr a kyslú kapustu. Plátky chleba spojte a vytvorte sendvič.
  5. Na rozpálenej panvici opekajte sendviče na strednom ohni 4-6 minút, pričom ich raz obráťte. Opekajte, kým sa syr nerozpustí a chlieb nie je chrumkavý.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang