Hlavné jedláRecepty

Recept na Singapurské nudle

Singapurské rezance s charakteristickou kari príchuťou sa vyrábajú z tenkých ryžových rezancov, kreviet, bravčového mäsa, vajec a červenej papriky. Ak nemáte všetky suroviny, netrápte sa, toto jedlo sa oplatí pripraviť z toho, čo máte.

Suroviny

  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice čínskeho vína na varenie
  • 2 a 1/2 lyžičky kari korenia
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1/2 lyžičky bieleho korenia (môže byť aj čierne)
  • 100 g sušených ryžových rezancov
  • 2 lyžice arašidového oleja
  • 8-10 stredne veľkých surových kreviet (bez škrupín a s kôrou)
  • 2 vajcia
  • 1/2 stredne veľkej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 250 g čínskeho bravčového mäsa na grile (Char Siu)
  • 1 šálka červenej papriky
  • 2 lyžičky na tenké plátky nakrájanej feferónky (podľa chuti, voliteľné)

Postup

  1. Zmiešajte v malej mise prísady na omáčku: sójovú omáčku, víno, kari korenie, cukor a biele korenie.
  2. Ryžové rezance vložte do veľkej misy naplnenej prevarenou vodou a namočte ich podľa návodu na obale. Sceďte a odložte bokom.
  3. Vo woku alebo na ťažkej panvici na strednom ohni rozohrejte 1 lyžicu oleja. Pridajte krevety a varte ich, kým nie sú uvarené – približne 2 až 3 minúty. Vyberte ich a odložte bokom.
  4. Pridajte vajce a rozotrite ho tak, aby vznikla tenká omeleta. Keď je hotová, stierkou ju zrolujte, vyberte z woku a nakrájajte (ešte zrolovanú).
  5. Vráťte wok na stredný oheň a pridajte zvyšnú 1 lyžicu oleja. Pridajte pretlačený cesnak, zázvor a nakrájanú cibuľu a varte 2 minúty, kým cibuľa mierne nezmäkne.
  6. Pridajte nakrájanú papriku a varte 1 minútu.
  7. Pridajte rezance a omáčku, niekoľkokrát premiešajte. Potom pridajte vajíčko, bravčové mäso (nakrájané na tenké rezance), krevety, chilli (ak používate).
  8. Miešajte, kým omáčka nepokryje všetky rezance a všetko sa neprehreje – približne 1 až 2 minúty.
  9. Okamžite podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang