Škoricový koláč – recept

Potrebné prísady:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky,
  • 1 hrnček krupicového cukru,
  • 2 balíčky vanilkového cukru,
  • 1 hrnček oleja,
  • 1 hrnček mlieka,
  • 1 kypriaci prášok do pečiva,
  • 4 ČL mletej škorice,
  • 4 najemno postrúhané jablká,
  • 50g posekaných lieskových orieškov,
  • 2 vajcia,
  • 1 pohár nugátovej nátierky,
  • 3-4 PL sekaných mandlí.

Postup prípravy:

V miske spolu zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, olej, mlieko, kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu, vajcia, postrúhané jablká a lieskové orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.

Pohár s nugátovou nátierkou dáme do hrnca s horúcou vodou a chvíľu miešame. Vychladnutý koláč potrieme zmäknutou nátierkou a posypeme nadrobno posekanými mandľami.

Publikované
Kategorizované ako Recepty