Potrebné prísady:
- 2 hrnčeky polohrubej múky,
- 1 hrnček krupicového cukru,
- 2 balíčky vanilkového cukru,
- 1 hrnček oleja,
- 1 hrnček mlieka,
- 1 kypriaci prášok do pečiva,
- 4 ČL mletej škorice,
- 4 najemno postrúhané jablká,
- 50g posekaných lieskových orieškov,
- 2 vajcia,
- 1 pohár nugátovej nátierky,
- 3-4 PL sekaných mandlí.
Postup prípravy:
V miske spolu zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, olej, mlieko, kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu, vajcia, postrúhané jablká a lieskové orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Pohár s nugátovou nátierkou dáme do hrnca s horúcou vodou a chvíľu miešame. Vychladnutý koláč potrieme zmäknutou nátierkou a posypeme nadrobno posekanými mandľami.