ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na špenátový quiche bez cesta

Slaný syrový quiche je dokonalým doplnkom každých raňajok či brunchu. Jeho príprava je jednoduchá, trvá menej ako hodinu a chutí všetkým.

Ingrediencie

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 balenie mrazeného nasekaného špenátu – rozmrazeného, osušeného a vyžmýkaného
  • 5 veľkých vajec, rozšľahaných
  • ¼ lyžičky soli
  • ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 šálky rozdrobeného polomäkkého syra

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Zľahka vymastite okrúhlu formu.
  2. Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olej. Pridajte cibuľu a za občasného miešania restujte, kým nezmäkne, približne 3 minúty.
  3. Vmiešajte špenát a pokračujte v restovaní, kým sa neodparí prebytočná vlhkosť.
  4. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, soľ a korenie. Pridajte syr a špenátovú zmes a miešajte, kým sa dobre nezmiešajú. Nalejte do pripravenej formy.
  5. Pečte v predhriatej rúre, kým vajcia nespevnejú, približne 30 minút.
  6. Pred podávaním vyberte z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang