Svieženka – recept

Potrebné prísady:

Cesto (na dva pláty):

  • 8 vajec,
  • 400g práškového cukru,
  • 16 PL vody,
  • 400g polohrubej múky,
  • 1 balíček prášku do pečiva.

Plnka:

  • 50g hrozienok,
  • 1 ananásový kompót,
  • 1 mandarínkový kompót,
  • 50g posekaných vlašských orechov,
  • kakao,
  • rum,
  • ríbezľový džem,
  • 500ml šľahačky na šľahanie,
  • 2 stužovače šľahačky.

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a postupne upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Jeden upečený plat potrieme džemom.

Druhý plát pomrvíme na drobné kúsky, pridáme rum, hrozienka, ananás a mandarínky pokrájané na malé kúsky. Podľa potreby prilejeme šťavu z kompótov tak, aby vznikla vlhšia vláčna hmota. Túto navrstvíme na korpus, poprášime kakaom a vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty