Recepty

Svieženka – recept

Potrebné prísady:

Cesto (na dva pláty):

  • 8 vajec
  • 400 g práškového cukru
  • 16 PL vody
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva

Plnka:

  • 50 g hrozienok
  • 1 ananásový kompót
  • 1 mandarínkový kompót
  • 50 g posekaných vlašských orechov
  • kakao
  • rum
  • ríbezľový džem
  • 500 ml šľahačky na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a postupne upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Jeden upečený plat potrieme džemom.

Druhý plát pomrvíme na drobné kúsky, pridáme rum, hrozienka, ananás a mandarínky pokrájané na malé kúsky. Podľa potreby prilejeme šťavu z kompótov tak, aby vznikla vlhšia vláčna hmota. Túto navrstvíme na korpus, poprášime kakaom a vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang