Potrebné prísady:
Cesto (na dva pláty):
- 8 vajec
- 400 g práškového cukru
- 16 PL vody
- 400 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
Plnka:
- 50 g hrozienok
- 1 ananásový kompót
- 1 mandarínkový kompót
- 50 g posekaných vlašských orechov
- kakao
- rum
- ríbezľový džem
- 500 ml šľahačky na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a postupne upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Jeden upečený plat potrieme džemom.
Druhý plát pomrvíme na drobné kúsky, pridáme rum, hrozienka, ananás a mandarínky pokrájané na malé kúsky. Podľa potreby prilejeme šťavu z kompótov tak, aby vznikla vlhšia vláčna hmota. Túto navrstvíme na korpus, poprášime kakaom a vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom.