Tajnou prísadou týchto guliek je čerstvé chorizo – pikantná mexická bravčová klobása.
Ingrediencie
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 nožička choriza
- 1 veľké vajce
- 1/4 šálky kukuričnej múky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica chilli
- 1 lyžica mletej rasce
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 šálky tortillových čipsov
- 60 g čedaru, nakrájaného na kocky
- ľadový šalát, guacamole a kyslá smotana na podávanie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C. Plech na pečenie vyložte papierom.
- Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, chorizo, vajce, kukuričnú múku, paradajkový pretlak, chilli, rascu, oregano, lyžičku soli a niekoľko štipiek korenia. Zmes naberte na porcie veľké ako polievková lyžica.
- Do stredu každej z nich vtlačte 1 kocku syra, okolo nej stlačte mäso, aby sa uzavrelo, a zrolujte do hladkej guľôčky.
- Čipy vložte do plastového vrecka, uzavrite a rozdrvte valčekom. Do vrecka vhoďte naraz 3 alebo 4 mäsové guľôčky a obaľte ich, aby sa zľahka obalili v rozdrvených čipsoch.
- Obalené mäsové guľky poukladajte na pripravený plech a pečte, kým sa zvonku nezačnú opekať a syr sa vo vnútri nerozpustí, 10 až 12 minút.
- Mäsové guľky podávajte na tanieri na šaláte s guacamole a kyslou smotanou.