Hlavné jedláRecepty

Recept na syrom plnené mäsové guľky

Tajnou prísadou týchto guliek je čerstvé chorizo – pikantná mexická bravčová klobása.

Ingrediencie

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 nožička choriza
  • 1 veľké vajce
  • 1/4 šálky kukuričnej múky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica chilli
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 šálky tortillových čipsov
  • 60 g čedaru, nakrájaného na kocky
  • ľadový šalát, guacamole a kyslá smotana na podávanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Plech na pečenie vyložte papierom.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, chorizo, vajce, kukuričnú múku, paradajkový pretlak, chilli, rascu, oregano, lyžičku soli a niekoľko štipiek korenia. Zmes naberte na porcie veľké ako polievková lyžica.
  3. Do stredu každej z nich vtlačte 1 kocku syra, okolo nej stlačte mäso, aby sa uzavrelo, a zrolujte do hladkej guľôčky.
  4. Čipy vložte do plastového vrecka, uzavrite a rozdrvte valčekom. Do vrecka vhoďte naraz 3 alebo 4 mäsové guľôčky a obaľte ich, aby sa zľahka obalili v rozdrvených čipsoch.
  5. Obalené mäsové guľky poukladajte na pripravený plech a pečte, kým sa zvonku nezačnú opekať a syr sa vo vnútri nerozpustí, 10 až 12 minút.
  6. Mäsové guľky podávajte na tanieri na šaláte s guacamole a kyslou smotanou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang