Torta Philadelphia – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 250ml tmavého piva,
  • 250g masla,
  • 75g kakaa,
  • 400g práškového cukru,
  • 140ml kyslej smotany,
  • 2 vajcia,
  • 1 ČL vanilkovej arómy,
  • 275g polohrubej múky,
  • 2 a 1/2 ČL sódy bikarbony,
  • maslo a múku na vymazanie formy.

Krém:

  • 375g neochuteného krémového syra Philadelphia,
  • 160g práškového cukru,
  • 200ml smotany na šľahanie.

Postup prípravy:

Cesto: Do rajnice nalejeme pivo a pridáme na kocky pokrájané maslo. Na ohni zahrejeme tak, aby sa maslo rozpustilo. Pridáme kakao, cukor a vymiešame. V mise rozmiešame kyslú smotanu, vanilkovú arómu a vajcia.

Prilejeme k pivovej hmote, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbonou a dobre vyšľaháme. Tortovú formu (o priemere 26cm) vymažeme maslom a vysypeme múkou, vylejeme do nej cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C.

Pečieme asi 20-25 minút, potom teplotu znížime na 160°C a dopekáme ďalších asi 30 minút. Keď korpus vyberieme z rúry, ešte skontrolujeme, či je stred korpusu na dotyk pevný a necháme vychladnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty