Recepty

Torta Philadelphia – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 250 ml tmavého piva
  • 250 g masla
  • 75 g kakaa
  • 400 g práškového cukru
  • 140 ml kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 1 ČL vanilkovej arómy
  • 275 g polohrubej múky
  • 2 a 1/2 ČL sódy bikarbony
  • maslo a múku na vymazanie formy

Krém:

  • 375 g neochuteného krémového syra Philadelphia
  • 160 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup prípravy:

Cesto: Do rajnice nalejeme pivo a pridáme na kocky pokrájané maslo. Na ohni zahrejeme tak, aby sa maslo rozpustilo. Pridáme kakao, cukor a vymiešame. V mise rozmiešame kyslú smotanu, vanilkovú arómu a vajcia.

Prilejeme k pivovej hmote, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbonou a dobre vyšľaháme. Tortovú formu (o priemere 26cm) vymažeme maslom a vysypeme múkou, vylejeme do nej cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C.

Pečieme asi 20-25 minút, potom teplotu znížime na 160°C a dopekáme ďalších asi 30 minút. Keď korpus vyberieme z rúry, ešte skontrolujeme, či je stred korpusu na dotyk pevný a necháme vychladnúť.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang