Tvarohová roláda – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec,
  • 6 PL kryštálového cukru,
  • 3 PL hladkej múky,
  • 3 PL polohrubej múky,
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva.

Plnka:

  • 250g tvarohu,
  • 150g práškového cukru,
  • 150g masla,
  • ovocie (čerstvé, zavárané).

Postup prípravy:

Cesto: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a ešte šľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a spolu so žĺtkami zamiešame do snehu.

Cesto rozotrieme na väčší plech vystlaný mastným papierom na pečenie a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku posypanú troškou kryštálového cukru a zvinieme.

Plnka: Tvaroh, maslo a cukor vymiešame dohladka.

Cesto opatrne rozvinieme, natrieme plnkou, poukladáme ovocie a zvinieme. Roládu zabalíme do papiera a necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním ju posypeme práškovým cukrom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty