Ak mäso neobľubujete, s týmto receptom vykúzlite dokonalé vegánske hamburgery.
Suroviny
- 1 plechovka čiernej fazule
- ½ zelenej papriky
- ½ cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 lyžica čili prášku
- 1 lyžica rasce
- 1 lyžička thajskej chilli omáčky alebo pálivej omáčky
- ½ šálky strúhanky
Postup
- Predhrejte gril na vysokú teplotu a ľahko ho potrite olejom.
- Rozdrvte čiernu fazuľu v stredne veľkej miske vidličkou, kým nie je hustá a kašovitá.
- V kuchynskom robote najemno nasekáme papriku, cibuľu a cesnak. Nasekanú zeleninu vmiešajte do fazuľovej kaše.
- V malej miske zmiešajte vajce, chilli prášok, rascu a chilli omáčku. Pridajte k fazuľovej kaši a premiešajte.
- Primiešajte strúhanku, kým zmes nie je lepkavá a drží pohromade.
- Zmes rozdeľte na štyri placky a položte ich na pripravenú fóliu.
- Grilujte na predhriatom grile približne 8 minút z každej strany.