Viedenské rezy – recept

Postup

Vajcia rozšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom dopenista. Pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Poriadne vymiešame.

Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v rúre na 200°C asi 15-20 minút. Z džúsu odoberieme 1 hrnček. Dáme si ho nabok. Ostatný džús vylejeme do hrnca a dáme variť.

Do hrnčeka vody vymiešame pudingy a kr. cukor. Keď džús zovrie, tak do neho nalejeme pudingy a miešame, kým sa zmes nezavarí. Potom minútu varíme, odstavíme a dáme na chladné miesto.

Zmes občas premiešame a keď je chladná, tak ju nalejeme na piškótové cesto. Necháme stuhnúť v chladničke alebo na studenom mieste. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom. Dáme ju na tuhý koláč.

Hrnček džúsu vymiešame s rumom. Dáme do misky. Piškóty postupne namočíme a ukladáme na koláč do radu, tak, aby zakryli celý koláč. Necháme v chlade. Na ozdobu môžeme koláč jemne pokvapkať čokoládou.