Zamatová roláda – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec,
  • 5 a 1/2 PL práškového cukru,
  • 3 a 1/2 PL kakaa,
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny,
  • 3 PL polohrubej múky.

Krém:

  • 2,5 dcl mlieka,
  • 3 PL polohrubej múky,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 300g masla,
  • 5 PL práškového cukru,
  • 60g rozpustenej horkej čokolády alebo kakao.

Na ozdobu:

  • strúhaný kokos, čokoládová poleva alebo čokoládové ozdoby…

Postup prípravy:

Cesto: Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielky. Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a za stáleho miešania pridávame po jednom žĺtka, následne kakao, sódu bikarbónu a múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.

Ešte horúce preložíme na vlhkú utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier a spolu s utierkou stočíme do rolády.

Krém: Z mlieka, múky a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne k nemu zašľahávame kašu tak, aby vznikol hladký krém. Krém následne rozdelíme na dve časti.

Do jednej primiešame kakao alebo rozpustenú čokoládu (nie teplú). Z bieleho krému si odložíme trochu na potretie vrchu rolády.

Vychladnuté cesto opatrne rozbalíme, natrieme najskôr bielym krémom, naň natrieme tmavý krém a stočíme do rolády. Povrch potrieme zvyškom bieleho krému a dozdobíme kokosom a čokoládou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty