Hlavné jedláRecepty

Recept na zapečené cestoviny s tuniakom

Tento zapečený tuniak s cestovinami chutí vynikajúco. Vďaka zemiakovým lupienkom získava mimoriadne chrumkavú kôrku.

Suroviny

  • 1 balenie vaječných cestovín
  • 2 šálky vývaru
  • 2 šálky strúhaného syra Čedar
  • 2 konzervy tuniaka
  • 1 šálka mrazeného zeleného hrášku
  • ½ plechovky nakrájaných šampiňónov
  • ¼ šálky nakrájanej cibule
  • 1 šálka drvených zemiakových lupienkov

Postup

  1. Pripravte si všetky suroviny.
  2. Naplňte veľký hrniec mierne osolenou vodou a priveďte do varu.
  3. Vaječné cestoviny varte, kým nezmäknú a sceďte.
  4. Medzitým predhrejte rúru na 220 °C.
  5. Vo veľkej mise zmiešajte cestoviny, vývar, 1 šálku syra, tuniaka, hrášok, huby a cibuľu, kým sa dobre nespoja.
  6. Preneste do zapekacej misy s rozmermi 23×33 cm, na vrch nasypte rozdrvené zemiakové lupienky a zvyšnú 1 šálku syra.
  7. Pečte v predhriatej rúre, kým syr nezačne bublať, približne 15 až 20 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang