Hlavné jedláRecepty

Thajské zelené kuracie karí – recept

Nevolajte do miestnej reštaurácie – urobte dojem na priateľov a rodinu a uvarte si toto voňavé a krémové thajské zelené kuracie karí. Je jednoduché a rýchle na prípravu.

Ingrediencie

  • 225 g nových zemiakov nakrájaných na kúsky
  • 100 g zelenej fazuľky, očistenej a prekrojenej na polovicu
  • 1 lyžica rastlinného alebo slnečnicového oleja
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžica alebo 4 lyžičky thajskej zelenej kari pasty
  • 400 ml plechovka kokosového mlieka
  • 2 lyžičky thajskej rybej omáčky
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 450 g vykosteného kuracieho mäsa bez kože (prsia alebo stehná), nakrájaného na kúsky
  • 2 jemne rozdrvené listy limetky alebo 3 široké prúžky limetkovej kôry plus ďalšie na ozdobu
  • poriadna hrsť bazalkových listov
  • varená ryža na podávanie

Postup

  1. Do hrnca s vriacou vodou vložte 225 g nových zemiakov nakrájaných na kúsky a varte 5 minút
  2. Pridajte 100 g očistenej a na polovicu prekrojenej zelenej fazuľky a varte ďalšie 3 minúty, pričom by mali byť mäkké, ale nie príliš mäkké. Scedíme a dáme bokom.
  3. Vo woku alebo na veľkej panvici rozohrejte 1 pl rastlinného alebo slnečnicového oleja, kým nie je veľmi horúci, potom doňho vhoďte 1 nasekaný strúčik cesnaku a opečte ho dozlatista, čo by malo trvať len niekoľko sekúnd. Nenechajte ho veľmi stmavnúť, inak by sa pokazila chuť.
  4. Pridajte 1 okrúhlu lyžicu thajskej zelenej kari pasty a niekoľko sekúnd ju miešajte, aby sa korenie začalo variť a uvoľnilo všetky chute.
  5. Potom prilejte 400 ml plechovku kokosového mlieka a nechajte ho vybublať.
  6. Vmiešajte 2 lyžičky thajskej rybej omáčky a 1 lyžičku kryštálového cukru a potom 450 g kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky. Znížte teplotu na mierny oheň a prikryté varte asi 8 minút, kým kuracie mäso nie je uvarené.
  7. Vsypte zemiaky a fazuľu a nechajte ich zohriať v horúcom kokosovom mlieku, potom pridajte 2 jemne rozdrvené limetkové listy (alebo 3 široké pásiky limetky).
  8. Pridajte dobrú hrsť bazalkových listov, ale nechajte ich na ohni len krátko.
  9. Na ozdobu posypte limetkou a ihneď podávajte s varenou ryžou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang