Hlavné jedláRecepty

Recept na zemiaky z teplovzdušnej fritézy

Zemiaky pečené v teplovzdušnej fritéze sú zvonku chrumkavé, ale zvnútra jemné a dokonale prepečené, čo z nich robí výborný spôsob prípravy pečených zemiakov.

Suroviny

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • ½ lyžičky morskej soli alebo podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup

  1. Zemiaky v šupke vydrhnite pod tečúcou vodou a potom ich dôkladne osušte uterákom.
  2. Zemiaky popichajte vidličkou, potrite olejom, posypte soľou a vložte ich do koša fritézy.
  3. Zemiaky pečte vo fritéze s košom pri teplote 200 °C cca 30 minút.
  4. Zemiaky otočte a pečte ďalších 5 až 15 minút v závislosti od veľkosti, alebo kým vidlička ľahko prejde do stredu. Malé zemiaky sa budú piecť kratšie a väčšie zemiaky dlhšie.
  5. Na prenesenie zemiakov na tanier použite kliešte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang