Použite niekoľko kuchárskych trikov a vytvorte dokonalé občerstvenie s klobásou a vajíčkom podľa tohto receptu krok za krokom.
Ingrediencie
- 5 veľkých vajec
 - 300 g kvalitnej bravčovej klobásy bez kože
 - 1 lyžička čierneho korenia, rozdrvená
 - 140 g varenej šunky, nakrájanej na malé kúsky
 - 25 g šalviovej, jablkovej a cibuľovej zmesi na plnenie
 - 1 lyžička nasekanej šalvie
 - 1 lyžička nasekaného tymiánu
 - 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
 - 100 g hladkej múky
 - 100 g strúhanky
 - slnečnicový olej na vyprážanie
 
Postup
- Priveďte hrniec s osolenou vodou do varu, potom do nej vložte štyri vajcia a varte presne 7 minút a 30 sekúnd.
 - Vyberte vajcia a vložte ich do misky s ľadovou vodou, pričom škrupiny trochu rozbijte (uľahčíte si tak ich neskoršie lúpanie).
 - Nechajte ich úplne vychladnúť, potom ich olúpte a odložte bokom. Môžu sa uvariť deň vopred.
 - Klobásu, korenie, šunku, plnku a bylinky dajte do malej misky, premiešajte a rozdeľte na štyri rovnaké guľky.
 - Jednu z guliek roztlačte medzi potravinovou fóliou, aby bola čo najplochšia.
 - Každé uvarené vajce zľahka poprášte múkou a potom pomocou potravinárskej fólie obaľte klobásu okolo vajca, aby sa úplne uzavrela.
 - Postup opakujte so zvyšnými klobásami a vajíčkami.
 - Rozšľahajte zvyšné vajcia a položte ich na tanier.
 - Na dva samostatné taniere dajte múku a strúhanku.
 - Obalené vajcia obaľte v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
 - Na prípravu vajec zohrejte 5 cm oleja v širokej panvici alebo vo woku, kým na teplomere nedosiahne 160 °C alebo kým niekoľko strúhanky po 10 sekundách v oleji nezozlátne.
 - V závislosti od veľkosti panvice spusťte do oleja čo najviac vajec a varte 8-10 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
 - Potom ich osušte na kuchynskom papieri, nechajte trochu vychladnúť a podávajte rozdelené na polovice.
 
Publikované: 16. 10. 2024