
Naučte sa pripraviť dokonalé miešané vajíčka podľa tohto jednoduchého receptu.
Suroviny
- 2 veľké vajcia
- 6 lyžic smotany alebo plnotučného mlieka
- kúsok masla
Postup
- Zľahka vyšľahajte 2 veľké vajcia, 6 lyžic smotany alebo plnotučného mlieka a štipku soli, kým zmes nebude mať jednotnú konzistenciu.
- Chvíľku nechajte rozohriať malú panvicu s nepriľnavým povrchom, potom pridajte kocku masla a nechajte ho rozpustiť. Nedovoľte, aby maslo zhnedlo, inak by sa vajcia sfarbili.
- Vlejte vaječnú zmes a nechajte ju 20 sekúnd odstáť bez miešania.
- Až potom miešajte drevenou lyžicou, dvíhajte a preklopte ju zo dna panvice.
- Nechajte zmes odstáť ďalších 10 sekúnd a potom ju opäť premiešajte a preložte.
- Opakujte, kým vajcia nie sú jemne stuhnuté a miestami mierne riedke.
- Odstavte z ohňa a nechajte chvíľu dôjsť na panvici.
- Naposledy premiešajte a podávajte.