Suroviny
- 1 l vývaru z kurčiat alebo bujón z kocky
 - 2 lyžice masla
 - 1 lyžica petržlenovej vňate
 - 50 g jemných rezancov
 - 1 veľká cibuľa
 - štipka šafranu
 - štipka chilli papriky
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 - 500 g rajčiakov
 - 50 g strúhaného syra
 
Postup
Do rozohriatého masla pridáme na jemno pokrájanú cibuľu a do sklovita ju speníme, následne pridáme petržlenovú vňať a tiež ju rovnako opražíme. Prisypeme rezance, ktoré najemno opražíme do zlatista. Pridáme olúpane rajčiaky a dusíme 5 minút.
Potom prilejeme horúci vývar, a napokon pridáme chilli papriku, šafran, mleté čierne koreniny, soľ a varíme, pokým rezance nezmäknú. K polievke podávame strúhaný syr.
Publikované: 11. 03. 2023, Aktualizované: 10. 10. 2024