Recepty

Hubovo bravčový perkelt – recept

Do hrnca s repkovým olejom pridáme ryžu a opečieme ju do sklovita, pridáme 2 KL červenej papriky.

Nakrájame si červenú rajčinu, ktorú pridáme do hrnca k ryže, premiešame, dochutíme morskou soľou, pridáme celú čerstvú petržlenovú vňať, zalejeme vodou /jeden dielik ryže, dva dieliky vody/, zakryjeme pokrievkou a necháme variť.

Medzitým si urobíme ragú. Narežeme si šampiňóny na väčšie kúsky.

Bielu cibuľu narezanú na plátky, aj s dvomi narezanými strúčikmi cesnaku a šampiňónmi pridáme do hrnca s repkovým olejom chvíľu podusiť.

Necháme si rozohriať panvicu s repkovým olejom a jemne si na nej opečieme panenku nakrájanú na menšie kúsky.

Do hrnca, kde sa nám dusí cibuľa s cesnakom a šampiňónmi pridáme biele víno, ktoré necháme zredukovať. Po chvíli pridáme 1 PL kapary, aj s trochou nálevu z kapary a necháme víno, aby sa zredukovalo na minimum.

Nadrobno si narežeme petržlen a trochu čerstvej majoránky.

Panenku odstavíme.

Do hrnca, v ktorom sa nám redukuje biele víno pridáme 2 ks čerstvého masla a jemne opečenú panenku, všetko zalejeme vodou a necháme dusiť. Po chvíli pridáme 1 ½ PL crème fraîche, zamiešame, dochutíme morskou soľou.

Ryžu odstavíme. Ragú dáme na menší plyn a pridáme do neho nakrájaný petržlen a čerstvú majoránku.

Ragú dochutíme štipkou morskej soli, čiernym korením a odstavíme.

Ryžu dochutíme trochou petržlenu.

Servírujeme, perkelt ozdobíme kúskami kôpru, polejeme olivovým olejom a podávame s ryžou dochutenou kúskami petržlenu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang