Kuracia paštéta – recept

Potrebné prísady :

  • 500 g kuracích pečienok,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 5 strúčikov cesnaku,
  • 1/8 masla,
  • 50 g prerastenej slaninky,
  • 0,5 dcl kvalitného kaňaku,
  • 3 PL smotany,
  • 100g mandľových lupienkov,
  • 100g sušených brusníc, 
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • tymián,
  • rozmarín.

Postup prípravy :

Pečienky očistíme a nakrájame na kúsky. Na panvici orestujeme na kocky nakrájanú slaninku a cibuľu dozlatista. Pridáme pečienky, cesnak, čierne mleté korenie a ešte za stáleho miešania restujeme. Keď sa pečienky zatiahnu, prilejeme koňak a dusíme do mäkka.

Zmes s výpekom prelejeme do nádoby, osolíme a dochutíme koreninami, pridáme smotanu a rozpustené maslo. Všetko spolu rozmixujeme. Opatrne primiešame scedené mandle a brusnice, ktoré sme si vopred namočili do vody.

Hmotu vložíme do misky, vrch ozdobíme mandľami, brusnicami a rozmarínom. Skladujeme na chladnom mieste. 

Publikované
Kategorizované ako Recepty