Potrebné prísady :
- 500 g kuracích pečienok
- 1 veľká cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 1/8 masla
- 50 g prerastenej slaninky
- 0,5 dcl kvalitného kaňaku
- 3 PL smotany
- 100 g mandľových lupienkov
- 100 g sušených brusníc
- soľ
- mleté čierne korenie
- tymián
- rozmarín
Postup prípravy :
Pečienky očistíme a nakrájame na kúsky. Na panvici orestujeme na kocky nakrájanú slaninku a cibuľu dozlatista. Pridáme pečienky, cesnak, čierne mleté korenie a ešte za stáleho miešania restujeme. Keď sa pečienky zatiahnu, prilejeme koňak a dusíme do mäkka.
Zmes s výpekom prelejeme do nádoby, osolíme a dochutíme koreninami, pridáme smotanu a rozpustené maslo. Všetko spolu rozmixujeme. Opatrne primiešame scedené mandle a brusnice, ktoré sme si vopred namočili do vody.
Hmotu vložíme do misky, vrch ozdobíme mandľami, brusnicami a rozmarínom. Skladujeme na chladnom mieste.