Morské plody

Morské plody, ktoré boli predtým dostupné len v pobrežných oblastiach, sú dnes dostupné takmer všade. Morské plody sa dajú zohnať ako čerstvo chladené, tak aj mrazené.

Aj keď to tak nevyzerá, príprava morských plodov je veľmi jednoduchá a predovšetkým rýchla. Morské plody by sa mali podávať bez akejkoľvek marinády, stačí bylinky a citrónová alebo limetková šťava.

Najobľúbenejšími morskými plodmi sú krevety, ktoré sa môžu pripravovať samostatne alebo so špagetami. Krevety sa môžu marinovať aj v chilli a tak sú veľmi pikantné.

Ďalšími, nie tak obľúbenými morskými plodmi sú chobotnice alebo kalamáre, ktoré sa môžu vyprážať a podávať s hranolkami alebo šalátom a dresingom alebo dipom.

Další kategorie

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang