Mušle (slávky) na katalánsky spôsob – recept
Mušle po katalánsky, známe ako "musclos a la catalana", sú obľúbeným pokrmom z morských...
Morské plody, ktoré boli predtým dostupné len v pobrežných oblastiach, sú dnes dostupné takmer všade. Morské plody sa dajú zohnať ako čerstvo chladené, tak aj mrazené.
Aj keď to tak nevyzerá, príprava morských plodov je veľmi jednoduchá a predovšetkým rýchla. Morské plody by sa mali podávať bez akejkoľvek marinády, stačí bylinky a citrónová alebo limetková šťava.
Najobľúbenejšími morskými plodmi sú krevety, ktoré sa môžu pripravovať samostatne alebo so špagetami. Krevety sa môžu marinovať aj v chilli a tak sú veľmi pikantné.
Ďalšími, nie tak obľúbenými morskými plodmi sú chobotnice alebo kalamáre, ktoré sa môžu vyprážať a podávať s hranolkami alebo šalátom a dresingom alebo dipom.
© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang