Mušle (slávky) na katalánsky spôsob – recept

Suroviny

  • 1 kg sláviek
  • 2 dl olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 olúpané paradajky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 dl suchého bieleho vína
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie.

Postup

Mušle dobre umyjeme. Dáme ich do hrnca. Zalejeme 1 dcl vína a necháme trochu povariť. Precedte vývar z mušlí a vyberte ich. Na panvicu dáme rozohriať olej a opražíme cibuľu.

Pridáme nakrájané paradajky, strúčik cesnaku a petržlenovú vňať. Zalejeme vývarom. Povaríme na miernom ohni 5 minút. Pridáme zvyšok vína. Necháme chvíľku povariť. Pridáme mušle a varíme 5 minút. Dochutíme soľou a korením.

Podávame ozdobené petržlenom.