Suroviny
- 300 ml zeleninového vývaru
- 150 g polenty
- 60 g nastrúhaného parmezánu
- 50 g tvrdého syra
- 50 g marcarpone
- 50 g nakrájanej nivy
- 50 g masla
Postup
Do väčšieho hrnca dáme variť vývar a pol litra vody. Privedieme do varu. Pridáme polentu a varíme 10 minút na miernom ohni. Odstavíme z ohňa a primiešame polovicu parmezánu. Vylejeme na dobre vymastený hlboký plech a uhladíme povrch.
Dáme do chladničky na dve hodiny. Nakrájame na 30 plátkov. Postrúhaný tvrdý syr, nivu, mascarpone a maslo zmiešame. Okrúhlu misu na pečenie vymastíme olejom. Poukladáme prvú vrstvu plátkov (10). Na ňu dáme polovicu syrovej zmesi.
Dáme ďaľšiu vrstvu polenty a zas syr. Dáme poslednú vrstvu polenty a posypeme zvyškom parmezánu.