Recepty

Polenta so syrom – recept

Suroviny

  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 150 g polenty
  • 60 g nastrúhaného parmezánu
  • 50 g tvrdého syra
  • 50 g marcarpone
  • 50 g nakrájanej nivy
  • 50 g masla

Postup

Do väčšieho hrnca dáme variť vývar a pol litra vody. Privedieme do varu. Pridáme polentu a varíme 10 minút na miernom ohni. Odstavíme z ohňa a primiešame polovicu parmezánu. Vylejeme na dobre vymastený hlboký plech a uhladíme povrch.

Dáme do chladničky na dve hodiny. Nakrájame na 30 plátkov. Postrúhaný tvrdý syr, nivu, mascarpone a maslo zmiešame. Okrúhlu misu na pečenie vymastíme olejom. Poukladáme prvú vrstvu plátkov (10). Na ňu dáme polovicu syrovej zmesi.

Dáme ďaľšiu vrstvu polenty a zas syr. Dáme poslednú vrstvu polenty a posypeme zvyškom parmezánu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang