Krémové polievky

Krémové polievky sa najčastejšie pripravujú zo zeleniny, ktorá sa uvarí vo vode s korením a potom sa rozmixuje do hladka, alebo sa pridá smotana, aby vznikla krémová polievka.

Obľúbenými surovinami na prípravu krémovej polievky sú tekvica, karfiol, rôzne strukoviny, ako napríklad šošovica, hrach alebo fazuľa. Krémové polievky sa najčastejšie podávajú s chlebom alebo malým pečivom, ktorým môžu byť opečené krutóny alebo žemle.

Veľmi nezvyčajnou krémovou polievkou je španielska polievka gazpacho, ktorá je výnimočná tým, že sa podáva studená. Základom sú vždy paradajky a potom sa pridávajú prísady podľa receptu, ale najobľúbenejšie je pridanie červenej repy.

Další kategorie

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang