Zeleninové polievky

Zeleninové polievky sú v podstate všetky polievky, ktoré sa dajú variť, pretože každá polievka obsahuje zeleninu. Môžu to byť klasické vývary alebo krémové polievky, čo bývajú jednodruhové polievky, ktoré tiež poskytujú telu mnoho prospešných látok – napríklad čistý vývar je plný prírodného kolagénu.

Veľmi obľúbené sú hovädzí alebo hydinový vývar, cesnaková polievka s údeným mäsom a syrom alebo v jesenných mesiacoch tekvicová polievka s opraženými tekvicovými semienkami. Na Vianoce sa pripravuje obľúbená rybacia polievka, ktorá môže mať podobu vývaru alebo krémovej polievky podľa toho, z akého druhu ryby sa pripravuje.

Zo zahraničnej kuchyne je veľmi obľúbená španielska polievka gazpacho, ktorá je nezvyčajná tým, že sa podáva studená. Vo Francúzsku je obľúbená cibuľová polievka a v Rakúsku a Nemecku si všetci pochutnávajú na tradičnej gulášovej polievke.

Další kategorie

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang