Hlavné jedláRecepty

Sezamové kuracie mäso so soba rezancami a špenátom – recept

Doprajte si zdravé a chutné jedlo na ázijský spôsob.

Ingrediencie

  • 4 kuracie stehná
  • 1 liter vody
  • 2 lyžice nasekaného zázvoru
  • 1 cibuľa nakrájaná na štvrtiny
  • 1 mrkva nakrájaná nahrubo
  • 400 g sušených rezancov soba
  • 80 g baby špenátu
  • 2 malé uhorky jemne nastrúhané
  • 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
  • 1 lyžica opražených sezamových semienok na ozdobu

Na dresing

  • 100 g opražených sezamových semienok
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica prášku wasabi
  • 1 lyžica miso pasty
  • 2 lyžice mirinu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 4 lyžice vody

Postup

  1. Stehná, vodu, zázvor, cibuľu a mrkvu vložte do hrnca a na miernom ohni priveďte do varu.
  2. Keď sa vývar začne variť, znížte teplotu. Varte pol hodiny.
  3. Odstavte hrniec z ohňa a nechajte kurča vo vývare vychladnúť. Takto zostane kurča pekne štavnaté.
  4. Medzitým si pripravte dresing tak, že v tĺčiku a mažiari rozdrvíte sezamové semienka na hladkú pastu.
  5. Pridajte ostatné prísady a pokračujte v mletí, kým nezískate konzistenciu hustej smotany a odložte bokom.
  6. Kuracie mäso vyberte z vychladnutého vývaru.
  7. Kuracie mäso rozdrvte vidličkou a zbavte ho kože a kostí.
  8. Vývar sceďte a zeleninu vyhoďte.
  9. Dajte variť hrniec s vodou. Pridajte rezance.
  10. Rezance varte, kým nezmäknú. Po uvarení ich sceďte pod studenou tečúcou vodou, aby ste odstránili škrob, a potom ich dobre osušte.
  11. Kuracie mäso, rezance, špenát a uhorky vložte do veľkej misy a pridajte ¾ dresingu. Dôkladne premiešajte.
  12. Teraz naaranžujte na jednotlivé servírovacie misky a ozdobte zvyškom dresingu, jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.

TIP: Ak vám zvýšilo kuracie mäso, môžete ho použiť na arabskú kuraciu polievku.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang