Potrebné prísady:
Cesto:
- 4 vajcia
- 6 PL kryštálového cukru
- 100 ml oleja
- 6 PL polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 PL kakaa
Plnka:
- 1 Zlatý klas
- 300 ml mlieka
- 250 g masla
- 3 PL práškového cukru
- 250 g gaštanového pyré
Karamelová šľahačka:
- 4 PL kryštálového cukru
- 300 ml mlieka
- 2 šľahačky v prášku
- nastrúhaná čokoláda na ozdobenie
Postup prípravy:
Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Plnka: Zo Zlatého klasu a z mlieka uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo vymiešame spolu s práškovým cukrom a gaštanovým pyré. Do zmesi vmiešame vychladnutú kašu zo Zlatého klasu.
Karamelová šľahačka: Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme. Po malých dávkach pridávame mlieko a miešame, kým sa karamel celkom nerozpustí. Karamel necháme vychladnúť, vmiešame doň práškové šľahačky a spolu dobre vyšľaháme.
Na upečený korpus natrieme plnku, potom rozotrieme šľahačku a povrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.