Slávnostné gaštanové rezy – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 4 vajcia,
  • 6 PL kryštálového cukru,
  • 100 ml oleja,
  • 6 PL polohrubej múky,
  • 1 balíček prášku do pečiva,
  • 1 PL kakaa.

Plnka:

  • 1 Zlatý klas,
  • 300ml mlieka,
  • 250g masla,
  • 3 PL práškového cukru,
  • 250g gaštanového pyré.

Karamelová šľahačka:

  • 4 PL kryštálového cukru,
  • 300 ml mlieka,
  • 2 šľahačky v prášku,
  • nastrúhaná čokoláda na ozdobenie.

Postup prípravy:

Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Plnka: Zo Zlatého klasu a z mlieka uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo vymiešame spolu s práškovým cukrom a gaštanovým pyré. Do zmesi vmiešame vychladnutú kašu zo Zlatého klasu.

Karamelová šľahačka: Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme. Po malých dávkach pridávame mlieko a miešame, kým sa karamel celkom nerozpustí. Karamel necháme vychladnúť, vmiešame doň práškové šľahačky a spolu dobre vyšľaháme.

Na upečený korpus natrieme plnku, potom rozotrieme šľahačku a povrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.

Publikované
Kategorizované ako Recepty