ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na najlepšie vyprážané zelené paradajky

Jedného letného večera podávajte tieto vyprážané zelené paradajky vonku s pohárom ľadového čaju a vychutnajte si západ slnka s niekým, koho máte radi. Ak nemáte zelené, môžete tiež použiť červené paradajky, ale dbajte na to, aby neboli prezreté, inak budú kašovité.

Ingrediencie

  • 4 veľké zelené paradajky
  • 2 vajcia
  • ½ šálky mlieka
  • 1 šálka hladkej múky
  • ½ šálky kukuričnej múky
  • ½ šálky strúhanky
  • 2 lyžičky hrubej soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 250 ml rastlinného oleja na vyprážanie

Recept vyjde na 4 porcie a príprava zaberie maximálne 20 minút.

Postup

  1. Paradajky nakrájajte na plátky hrubé približne 0,5 cm. Konce odstráňte.
  2. Vo veľkej miske vyšľahajte vajcia a mlieko. Na tanier vysypte múku.
  3. Na inom tanieri zmiešajte kukuričnú múku, strúhanku, soľ a korenie.
  4. Paradajky ponorte do múky a obaľte. Potom paradajky ponorte do mlieka a vaječnej zmesi. Celé ich obaľte v strúhanke.
  5. Na veľkú panvicu nalejte rastlinný olej a zohrejte ho na strednom ohni. Do panvice vložte 4 až 5 paradajok, v závislosti od veľkosti panvice. Paradajky netlačte, nemali by sa navzájom dotýkať.
  6. Keď paradajky zhnednú, obráťte ich a opečte ich z druhej strany. Potom ich osušte na papierových utierkach.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang