Zapekaný morčací rezeň s talianskym šalátom

Príprava: asi 25 minút

Prísady 1 mäsitá paradajka 2 morčacie rezne po asi 180 g korenie morská soľ 1 lyžička oregana 1 lyžica olivového oleja 125 g mozzarelly

lístky bazalky

1. Paradajku na brušku krížom rozrežeme, sparíme vriacou vodou a ošúpeme. Zelené lôžko vykrojíme a paradajku nakrájame n a dieliky. 2. Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Osolíme ho, okoreníme a ochutíme oreganom. 3. V panvici rozohrejeme olej. Rezne v ňom opečieme z každej strany asi 2 minúty. Preložíme ho do zapekacej nádoby a navrch rozložíme paradajku.

4. Mozzarellu nakrájame na plátky a rozložíme juna paradajku. Zapekáme asi 5 minút v rúre predhriatej na 200 °C. Rezne vyberieme, ozdobíme bazalkou a podávame.

kniha-sestavte-si-pokrmy-delene-strany-rizek-salat-8601957

Delená strava – Zapekaný morčací rezeň s talianskym šalátom

Taliansky šalát

Príprava: asi 15 minút

Prísady 1 malý zväzok rukoly 1 malý rímsky šalát 1 malá žltá paprika 1 lyžica ovocného octu čerstvo zomleté korenie morská soľ

10 čiernych olív

1. Rukolu umyjeme, osušíme  a nakrájame na jemno. Umyjeme rímsky šalát, očistíme ho, necháme odkvapkať a natrháme na kúsky vo veĺkosti sústa. 2. Papriku rozpolíme, očistíme a nakrajáme na kocky. Paradajku umyjeme, vykrojíme zelené lôžko a nakrájeme ju na jemné plátky. Pripravené prísady zmiešame v miske. 3. Na zálievku dobre rozmiešame olej, ocot, 5 lyžíc vody, korenie a soľ.

4. Šalát premiešame so zálievkou a ozdobíme ho olivami.

Redakcia iVarenie.sk