Hlavné jedláRecepty

Recept na grilované krevety so šalátom Caesar

Lahodné spojenie grilovaných kreviet a šalátu Caesar určite stojí za vyskúšanie. Vyskúšajte ku krevetám aj karibský kokteil Bahama Mama!

Suroviny

  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 3 ančovičky v oleji (jemne pomleté)
  • 2 malé strúčiky cesnaku
  • kôra a šťava z 2 citrónov
  • mleté čierne korenie
  • 1 a 1/2 šálky nastrúhaného parmezánu
  • soľ
  • rímsky šalát
  • 1 francúzska bageta
  • 1 kg veľkých kreviet

Postup

  1. V miske vyšľahajte majonézu, 1/4 šálky oleja, pretlačený cesnak, citrónovú kôru a šťavu a 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia. Pridajte 1 šálku parmezánu a premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
  2. Rozohrejte veľkú grilovaciu panvicu alebo vonkajší gril na vysokú teplotu.
  3. Bagetu rozrežte pozdĺžne na polovicu, ako keby ste chceli pripraviť sendvič. Potom každú polovicu nakrájajte na 8 rovnakých, asi 3/4 cm hrubých plátkov.
  4. Kúsky položte na plech alebo veľký tanier a nechajte si ich bokom.
  5. Rímsky šalát pozdĺžne rozštvrťte a každú štvrtinu nakrájajte na 1-centimetrové kúsky, pričom dbajte na to, aby každý kúsok zostal na sebe a spolu. Celkovo budete potrebovať 24 kusov.
  6. Na zostavenie špízov opatrne navlečte na špajdľu 1 rímsky šalát, za rímsky šalát položte 1 kúsok bagety a postup opakujte, kým na špajli nebudú 3 kopy rímskeho šalátu a 2 kúsky bagety. Na koniec špajle navlečte 2 krevety.
  7. Po navlečení všetkých ingrediencií nechajte na každom konci špajle maximálne 1 cm voľný.
  8. Zostavený špíz položte na plech. Postup zopakujte so všetkými prísadami.
  9. Do malej misky dajte 1/2 šálky dresingu.
  10. Špízy bohato potrite dresingom a grilujte, kým chlieb a rímska šalátová zelenina nie sú mierne spálené a krevety nie sú prepečené, približne 3 minúty. Podľa potreby otáčajte.
  11. Hotové špízy preložte na veľký tanier a posypte zvyšným parmezánom.
  12. Podávajte teplé spolu s dresingom.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang